Skip to main content

Cuainyaa siti ni...

Assalammualaikum and Hai fellas.

Disebabkan kesilapan teknikal tadi, saya dah terdelete entri sebelum ni. Itulah lama sangat tinggalkan dunia blogger kan, habis taram tekan apa tadi taktahu tengok2 dah hilang. Im so sorry!! So saya akan update sebentar sahaja lagi okay? So stay tune...

Love, SNIBJ 

Popular posts from this blog

Trip to Lata Belatan, Besut Terengganu...

Assalammualaikum and Hai semua...
Buat apa? Dah makan? Dah minum? Dah apa lagi.. Hehe yang mana belum makan tu dah nak masuk tengah malam kan ni, so pergilah makan. Jangan dok diet ke apa sangat, kalau nak diet sila amalkan pemakanan yang betul agar dia tak memudaratkan kita balik. So entri kalini saya nak cerita tentang trip saya mandi waterfall dengan kawan2 pada hari Jumaat yang lepas so hope you guys enjoy okayy!




Okay seperti gambar dekat atas ni, haa inilah ahli2 yang perginyaa tapi lagi 2 orang missing sbb diorg driver so diorg pergi ambil kereta, yg para penumpang ni menjalankan kerja dengan selfie. HAHA. Semua perempuan and masih single. Em masih ke? Okay itu kena tanya tuan badan tu sendirilah yek. As for me, ai masih available hehehe. Okay back to topic, kami ni asalnya satu group untuk satu subjek ni. Biasanya orang kata lepas habis je kerja group, masing2 mesti bawak haluan sendiri. Tapi Alhamdulillah, ukhuwah kami menjadi semakin erat. Walaupun kami tak sama course tapi Alh…

Sekadar Coretan...

Bismillahhirrahmannirrahim...
Assalammualaikum buat semua pembaca dan pengikut blog saya. Maaf kerana lama tak update namun saya tahu ramai yang masih berkunjung untuk menantikan cerita baru dari diri yg naif ini. Hari ini sudah 30 Oktober, ini bermakna bulan Oktober sudah pun mahu meninggalkan kita. Buat adik2 yang akan menghadapi peperiksaan SPM pada minggu depan sahaja, akk doakan adik dapat menjawab dengan jayanya. Banyak2 kan berdoa, solat jangan dilupa inshaAllah Allah bantu kita. Buat semua calon STPM mahupun Penggal 3 atau Penggal 1 sama juga sama2 lah kita berusaha untuk melangkahkan kaki ke Universiti. InshaAllah apa yang dipelajari dapat dimanfaatkan ke jalan Allah S.W.T sebaik - baiknya... Aamiin InshaAllah.
28 Oktober 2015. Harini dekat sekolah ada majlis mohon restu. Benda yang aku paling lemah bila nak mengadap anak mata cikgu2 sebab akan mulalah drama kat atas pentas tu nanti. So aku pun dengan sadonya kononnya lah taknak nangiss huhu. Propa je siti ni. Last2 aku jugak …

Moga sama sama muhasabah diri. In Shaa Allah .

Assalammualaikum..

Bismillahhirahmannirahim..
Bersyukur kehadrat Ilahi kerana masih memberi peluang bagi diri ini merasai nikmatnyaaa. Dah lama rasanya membiarkan blog ni berhabuk. Apa khabar semua? Moga sihat hendaknyaaa.

Hidup sebagai seorang hamba Allah yang tidak sempurna, seorang student Form 6, seorang anak, seorang part time baker yang tak berapa professional bukanlah mudah seperti yang disangka. Orang cakap: 'apa susah kalau nak jadi senang kau jangan buat kerja lain selain tunaikan kewajipan kau terhadap Agama dan sebagai seorang anak dan juga belajar laa tak lupa kan. Tak payah nak buat minat kau terhadap pastri nii.' Selalunya bercakap lebih mudah daripada kau cuba duduk dekat tempat aku. Aku ada sebab kenapa aku cari duit dgn minat yg aku ada tuu. Sebab apa? Sebab aku taknak bebankan parents aku. Aku bukan berasal dari keluarga yang kaya mahupun berada. Aku ni dari keluarga biasa2 je. Aku tahu macam mana penat lelah mak ayah aku nak cari duit. Diorang bukan duduk d…