Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

Moga sama sama muhasabah diri. In Shaa Allah .

Assalammualaikum..

Bismillahhirahmannirahim..
Bersyukur kehadrat Ilahi kerana masih memberi peluang bagi diri ini merasai nikmatnyaaa. Dah lama rasanya membiarkan blog ni berhabuk. Apa khabar semua? Moga sihat hendaknyaaa.

Hidup sebagai seorang hamba Allah yang tidak sempurna, seorang student Form 6, seorang anak, seorang part time baker yang tak berapa professional bukanlah mudah seperti yang disangka. Orang cakap: 'apa susah kalau nak jadi senang kau jangan buat kerja lain selain tunaikan kewajipan kau terhadap Agama dan sebagai seorang anak dan juga belajar laa tak lupa kan. Tak payah nak buat minat kau terhadap pastri nii.' Selalunya bercakap lebih mudah daripada kau cuba duduk dekat tempat aku. Aku ada sebab kenapa aku cari duit dgn minat yg aku ada tuu. Sebab apa? Sebab aku taknak bebankan parents aku. Aku bukan berasal dari keluarga yang kaya mahupun berada. Aku ni dari keluarga biasa2 je. Aku tahu macam mana penat lelah mak ayah aku nak cari duit. Diorang bukan duduk d…